Retropartyzánokról - Retropartyzánok

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Retropartyzánokról


Kedves Retropartyzánok! /
Dear Retropartyzans


Az előző négy év sikerein felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy 2017-ban is megrendezzük a Retropartyzánok kiállítást, amelyre nagyon nagy szeretettel meghívunk mindenkit!
A Rertropartyzánok jármű kiállítást/találkozót idén is a '60-as, '70-es, '80-as évek Magyarországára jellemző járművek márkaklubjainak részvételével, és a pécsi veterán klubok segítségével szeretnénk megrendezni.

Főbb céljaink
nem változtak:
Ezen korszak meghatározó autó, és motor márkaklubjai és a pécsi veterán klubok egy kis installációval, standdal mutassák be a klubjukat, márkájukat, járműveiket, történetüket.
A klubok bemutatkozása mellett természetesen a klubtagok is megmutathassák kincseinket.
Márkaklubok megismerjék egymást, szoros kapcsolatok alakuljanak ki.
Szakmai tapasztalatcserére legyen lehetőség.
Nem utolsósorban a látogatók számára érdekes, kellemes emlékeket keltő kiállítás hozzunk létre.
A márkaklubok mellett természetesen nagyon szeretnénk, ha a kiállításon idén is részt vennének a magyar veterános élet meghatározó szervezetei, és újságai.

A helyszín
2017-ben is Pécsen a gyönyörű és tágas kb. 1600 m2 kiállítási termekkel, valamint hatalmas külső területtel rendelkező Expo Center lesz.

Időpont:

2017. május 06-07.
Nyitva tartás:
Május 06. szombat 09-20 óra
Május 07. vasárnap 09-16 óra

Típusonkénti kiállítási standok

Az eddigi gyakorlathoz hasonlóan minden autótípus (márkaklub) saját standon mutatkozik be, állíthatja ki újdonságait, illetve az erre az évre kiemelendő témáját. A Veterán Zsiguli Egyesület 2017-ban ünnepli a 40 éves Nivát.

Kordonok nélküli időutazás

A kiállítást újra kordonok nélkül szeretnénk megrendezni, hiszen az egyik fontos üzenete, és célja egy virtuális időutazás. A látogatóknak olyan gondtalan órákat akarunk szerezni, amikor elfelejtik a jelen rohanó világot, és kicsit lélekben visszautazhatnak egy sokkal lassabb, és nyugodtabb korszakba. Ezt viszont csak úgy tudjuk elérni, ha lehetőségük lesz beleszagolni az autókba, megtapintani őket, betekinteni a motortérbe, csomagtartóba, és esetleg beülni, miközben a tulajdonosokkal beszélgethetnek a korabeli élményeikről.

Tesztvezetés
Ezt az időutazást szeretnénk elősegíteni úgynevezett tesztvezetéssel, amikor is az Expo udvarában lehetőséget biztosítunk veteránautó vezetésre.

Folyamatosan megújuló külső veteránparkoló
A kiállítás változatosságát egy úgynevezett külső veterán parkolóval is igyekszünk elősegíteni. Az udvaron kijelölendő veterán parkolóban minden 1995. előtt gyártott gépjármű beparkolhat. Ez a külső veteránparkoló egy folyamatosan megújuló, látványos kiállítási része lesz a rendezvénynek.

Veterán alkatrész és jármű börze
A rendezvényt a kiállítók, és a kilátogató veteránosok számára még érdekesebbé szeretnénk tenni a vasárnap délelőtt megrendezendő veterán börzével is. Ezt országosan meghirdetjük, így remélhetőleg az ország több pontjáról el fognak jönni az árusok. Nem csak alkatrészeket, hanem járműveket is lehet majd árulni.

Nincs belépődíj
A rendezvény idén is ingyenes lesz, tehát belépőt nem szedünk. De minden támogatást szívesen elfogadunk akár a helyszínen is…

Szállás
Távolabbról érkezőknek kedvező szállás lehetőségekben tudunk segíteni.

Kedvicsálóként kérjük tekintsétek meg a "Galéria"-ban található képeket, videókat az idei és a korábbi évek rendezvényeiről.

A rendezvénnyel kapcsolatos újabb információkat itt a weboldalon, illetve  az esemény  Facebook oldalán tesszük közzé:

Várunk mindenkit sok szeretettel!Veterán Zsiguli Egyesület

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz